Jag har blivit inbjuden att prata om larm & säkerhet för ett företag här i stan som länge haft problem med inbrott och förstörelse. Det ligger på min uppgift att hitta en lösning kring larm & säkerhet som försvårar för tjuvarna och som får personalen på företaget att känna sig säkra om kvällarna. Jag har därför tittat på en hel del olika lösningar som kring larm & säkerhet som jag ska presentera för ledningen, en del väldigt avancerade till en högre kostnad och andra mer standardlösningar som varje företag borde ha råd att förse sig med. Eftersom att jag känner till just detta företags ekonomiska situation vill jag inte sälja på dem larm & säkerhet de inte är i behov av, men samtidigt så måste jag förklara de fördelar som finns med ett komplett system för larm & säkerhet. Det är alltid en balansgång mellan vilja och ekonomisk möjlighet och i detta fall är det nog viktigt att väga de båda i samma vågskål. Deras problem har främst handlat om förstörelse, klotter och uppbrutna dörrar och krossade fönster. Vid enstaka tillfälle har saker blivit stulna men avsaknaden av kameror har försvårat vidare utredning. För privatpersoner är det inte dyrt att installera larm & säkerhet men för större företag ökar givetvis kostnaden en del då fler ytor ska övervakas och fler larm ska installeras. Jag tror dock att jag funnit den optimala lösningen för just detta företag och jag ser fram emot att få presentera lösningarna för dem.

Presentation av larm & säkerhet